Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΡΟΣ 14


Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μέρος από μια σειρά άρθρων αφιερωμένων στο παλαιό Πυργιώτικο ποδόσφαιρο συμπεριλαμβανομένων των ομάδων που δημιούργησαν τον ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ καθώς και την ίδια ομάδα του Πανηλειακού. Δημοσιεύθηκαν το έτος 1994 στην εφημερίδα του Πύργου ΠΡΩΙΝΗ. Τα κείμενα είναι γραμμένα από τον Σπύρο Δασκόπουλο.

Σε παλαιότερο σημείωμα αναφέρθηκα στους αγώνες του ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ με την ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ και συγκεκριμένα για τους παίκτες του Πανηλειακού σε αυτούς τους αγώνες και ιδιαίτερα σε αυτόν στο γήπεδο της Πάτρας, ο Θοδωρής Θεοχαρόπουλος δεν είχε καμία σχέση με ορισμένους που ολιγώρησαν σε αυτό το παιχνίδι. Ο Θεοχαρόπουλος είναι υπέρ του δέοντος καθαρός και λόγο χαρακτήρα δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με μικροσυμφεροντολόγους , απλώς μου διέφυγε να το επισημάνω. Σημειωτέον ότι είχε σημειώσει 27 γκολ. Σήμερα για το ίδιο πρωτάθλημα, το περιφερειακό της περιόδου 1962-1963 που η ομάδα του ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ στο παρά πέντε έχασε την είσοδο στην Β εθνική, παίζοντας στον τελικό με την θύελλα Πατρών που όπως αναφέρω είχαμε για το περιφερειακό στον πρώτο και δεύτερο γύρο συνεχώς νίκες και πέντε ισοπαλίες. Μου διέφυγε να αναφέρω ότι στο κύπελλο Ελλάδας σε κάποια στιγμή κληρωθήκαμε με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ και στον αγώνα του Πύργου κόψαμε 8.600 εισιτήρια ενώ στην Αθήνα 2.300 και τα οικονομικά δικαιώματα ήταν τότε 70% για τους γηπεδούχους και 30% για τους φιλοξενούμενους. Σκληρός σε αυτόν τον αγώνα στο γήπεδο του ΠΑΟ με διαιτητή τον κύριο Λέφα, που σε κάποια στιγμή ενώ έγινε στον αμυντικό μας Νίκο Λουμιώτη επιθετικό φάουλ από τον Ανδρέου, σφύριξε το φάουλ σε βάρος του δικού μας παίκτη, οπότε εγώ από τον πάγκο μας του φώναξα 'κύριε είσαι ελέφας' και ο γυμνασίαρχος Γραμματικόπουλος μου συνέστησε να σωπάσω γιατί θα με βγάλει έξω απ'το γήπεδο, από αυτό το σφάλμα του όμως προήλθε γκολ. Επίσης φιλικούς αγώνες εκτός Πατρινών ομάδων και ομάδων της Αθήνας παίξαμε με την Τούρκικη ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ.

Στην ένθετη πάνω φωτογραφία διακρίνουμε τον Γιώργο Κρητικό, τον Μιχάλη Κλαυδιανό, τον Βασίλη Νικολούτσο, τον Μουνδρέα που αποκτηθεί από τον Εθνικό Πειραιώς, προπονητή τον κύριο Φραγκάκη που είχε έρθει από την Θύελλα Πατρών την οποία ο Πανηλειακός αντιμετώπισε στα μπαράζ... , τον Νίκο Λουμιώτη, τον Αναγνωστίδη ή Ανδρούτσο, τον Θοδωρή Θεοχαρόπουλο, τον Πιπιλή, τον Δημήτρη Χιώνη και τον Θοδωρή Κούτση γιο του τερματοφύλακα του Εθνικού που κατόπιν επί σειρά ετών διετέλεσε στέλεχος του Εθνικού Πύργου και αργότερα του Πανηλειακού. Η φωτογραφία είναι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1963. Φραγκάκης(προπονητής), Νίκος Λουμιώτης, Μιχάλης Κλαυδιανός, Μαριδάκης (εξ Παναθηναϊκού), Αναγνωστίδης ή Ανδρούτσος, Μουνδρέας, Γιώργος Κρητικός, Θοδωρής Θεοχαρόπουλος, καθιστοί : Αργυρόπουλος, Περσιμιτζής, Δημήτρης Χιώνης και Κορωναίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου