Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ ΜΕΡΟΣ 5


Το κείμενο που ακολουθεί είναι το πέμπτο  από τα πέντε μέρη/αφιερώματα στους μεγάλους σκόρερ του Πανηλειακού γραμμένα από τον Τώνη Ροζή στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και έφεραν τον τίτλο : Οι ερυθρόλευκοι γκολτζήδες όλων των εποχών.

Ε ΜΕΡΟΣ

Συνεχίζουμε σήμερα το αφιερωμά μας στους γκολτζήδες όλων τον εποχών, είχαμε σταματήσει στην περίοδο 1995-96.(τα κείμενα είναι γραμμένα το 2004 γι’αυτό και σταματάει στην περίοδο 2002-03).

1996-97 Α εθνική 34 αγώνες – Πρέντραγκ Μπάρνιακ 8 γκολ

Στη δεύτερη συμμετοχή τους στην Α εθνική οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τριάντα εννέα (39) γκολ σε τριάντα τέσσερις (34) αγώνες και κατέλαβαν την 7η θέση την καλύτερη έως τώρα με προπονητή τον Βασίλη Δανιήλ. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Πρέντραγκ Μπάρνιακ με οκτώ  (8)γκολ και τον ακολούθησε ο Ιλιτς με έξι (6).

1997-98 Α εθνική 34 αγώνες – Πρέντραγκ Μπάρνιακ 10 γκολ

Πρώτος σκόρερ με δέκα (10) τέρματα αναδείχτηκε ο Πρέντραγκ Μπάρνιακ για δεύτερη συνεχή χρονιά και δεύτερος ο Νίκος Κυζερίδης με εννέα γκολ. Οι ερυθρόλευκοι συνολικά πέτυχαν σαράντα ένα (41) γκολ και κατέλαβαν την δωδέκατη θέση ενώ προπονητής στην αρχή ήταν ο Ραβούσης που τον διαδέχτηκε ο Κυράστας.

1998-99 Α εθνική 34 αγώνες – Γιώργος Παπανδρέου 8 γκολ

Στην τέταρτη συμμετοχή στην Α εθνική οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τριάντα επτά (37) τέρματα και κατέλαβαν τη δέκατη τρίτη θέση. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου που πέτυχε οκτώ (8) τέρματα. Ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στον εκτός έδρας αγώνα με τον Αρη Θεσσαλονίκης έπαιξε τερματοφύλακας! Δεύτερος ο Παναγιώτης Ζιάκας με έξι (6) γκολ.

1999-00 Α εθνική 34 αγώνες – Παναγιώτης Ζιάκας 7 γκολ
Φέτος ο Πανηλειακός ανέβασε το δείκτη σε σαράντα τέσσερα (44) γκολ αλλά το ρεκόρ της Α εθνικής έχει μείνει ακατάρριπτο από την πρώτη κιόλας χρονιά της συμμετοχής που είναι τα σαράντα έξι (46) γκολ. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Ζιάκας με επτά (7) τέρματα ενώ τον ακολούθησε ο Γιώργος Τασιόπουλος με έξι (6).

2000-01 Α εθνική 34 αγώνες – Μίλτος Σαπάνης 7 γκολ

Στη χειρότερη περίοδο της εξαετούς πορείας της ομάδας του Πύργου στην κατηγορία των μεγάλων τα εμπόδια ήταν συνεχή και πολλά ενώ τα προβλήματα ήταν αρκετά. Ως αντίδοτο δοκιμάστηκε η αλλαγή προπονητών. Ούτε λίγο ούτε πολύ επτά προπονητές κάθισαν φέτος στον πάγκο του Πανηλειακού στην προσπάθεια αγωνιστικής ανάστασης της ομάδας αλλά στο τέλος ήρθε ο υποβιβασμός. Ενας υποβιβασμός που σημειώθηκε μέσω τριών αγώνων μπαράζ με την Παναχαϊκή. Στο κανονικό πρωτάθλημα η ομάδα πέτυχε 26 τέρματα και πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Μάρτιν Μάντρα με έξι (6) γκολ. Όμως στο εντός έδρας παιχνίδι μπαράζ ο Μίλτος Σαπάνης πέτυχε δύο τέρματα φθάνοντας τα επτά (7) και κατέλαβε την πρώτη θέση του σκόρερ με τον Αργεντινό Μάντρα στη δεύτερη.

2001-02 Β εθνική 26 αγώνες – Γιάννης Ταραλίδης 5 γκολ

Με δέκα τέσσερις ομάδες διοργανώθηκε το πρωτάθλημα αυτό και οι ερυθρόλευκοι κατέλαβαν τη δέκατη θέση ενώ πέτυχαν είκοσι τέσσερα (24) γκολ. Πρώτος  σκόρερ αναδείχτηκε ο Γιάννης Ταραλίδης με πέντε (5) γκολ ενώ στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν οι Λουκάς Γκαλαμέλος, Αρούνα Ντιάρα και Γιάννης Θωμαϊδης που πέτυχαν τρία (3) γκολ ο καθένας

2002-03 Β εθνική 30 αγώνες- Γιάννης Θωμαϊδης 15 γκολ

Σε αυτή την περίοδο η ομάδα κατά ανέλπιστο και απροσδόκητο τρόπο εξασφάλισε την επάνοδο της στα μεγάλα «σαλόνια» της Α εθνικής χωρίς αγώνες μπαράζ, δηλαδή απευθείας. Η ομάδα σε σύνολο 30 αγώνων πέτυχε 43 τέρματα και κατέλαβε τη 2η θέση. Μεγάλος σκόρερ της ομάδας αναδείχθηκε ο Γιάννης Θωμαίδης με δέκα πέντε (15) γκολ, ενώ στη 2η θέση ισοβαθμούν οι Κ.Κοταρέλας, Θανάσης Τσίγκας και Γιώργος Σωτήρχος που πέτυχαν τέσσερα (4) τέρματα ο καθένας.

1. Μίλτος Σαπάνης
2.Παναγιώτης Ζιάκας
3.Γιάννης Ταραλίδης
4.Γιάννης Θωμαϊδης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου