Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ ΜΕΡΟΣ 2


Το κείμενο που ακολουθεί είναι το δεύτερο  από τα πέντε μέρη/αφιερώματα στους μεγάλους σκόρερ του Πανηλειακού γραμμένα από τον Τώνη Ροζή στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και έφεραν τον τίτλο : Οι ερυθρόλευκοι γκολτζήδες όλων των εποχών.

Β ΜΕΡΟΣ

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος του  αφιερώματος στους γκολτζήδες του Πανηλειακού. Στους ποδοσφαιριστές εκείνους που έγραψαν τη δική τους  ξεχωριστή ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα.

1973-74 Β εθνική 38 αγώνες-Δημήτρης Ασημακόπουλος 13 γκολ

Πιο παραγωγική ήταν η επίθεση του Πανηλειακού από τις προηγούμενες χρονιές, αφού σε σύνολο τριάντα οκτώ (38) αγώνων πέτυχε τριάντα τέσσερα (34) γκολ. Σ’αυτό  βοήθησε και ο Καλαματιανός άσος Δημ. Ασημακόπουλος που πέτυχε δέκα τρία (13) τέρματα αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Χρήστο Ψημμένο ο οποίος σημείωσε οκτώ (8) γκολ.

1974-1975 Β εθνική 38 αγώνες-Δημήτρης Ασημακόπουλος 15 γκολ

Παρόλο που η ομάδα μας υποβιβάστηκε τη σαιζόν αυτή, εν τούτοις  οι επιθετικοί της «έβλεπαν δίχτυα» αφού σε σύνολο τριάντα οκτώ (38) αγώνων πέτυχαν τριάντα τρία (33) τέρματα. Πρώτος σκόρερ για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδείχτηκε ο Δημ. Ασημακόπουλος ο οποίος πέτυχε δέκα πέντε (15) γκολ. Στη δεύτερη θέση των σκόρερς για τέταρτη χρονιά ανέβηκε ο Χρ. Ψημμένος που σημείωσε 9 γκολ.

Ο Δ.Ασημακόπουλος με τον Σωτ.Κανελλόπουλο,από τους καλούς σκόρερς της παλιάς εποχής του Πανηλειακού.

1975-76 Προκριματικοί 10 αγώνες-Δημήτρης Ασημακόπουλος 5 γκολ

Αφού αναδείχτηκε έστω και δύσκολα πρωταθλητής Ηλείας, ο Πανηλειακός έλαβε μέρος σε δέκα προκριματικούς αγώνες όπου αναδείχτηκε πρωταθλητής και επανήλθε στη Β εθνική, ενώ πέτυχε είκοσι ένα (21) γκολ Πρώτος σκόρερ για Τρίτη συνεχόμενη περίοδο αναδείχτηκε ο Δημήτρης Ασημακόπουλος με πέντε (5) τέρματα. ΣΥΝΟΛΙΚΑ 110 ΤΕΡΜΑΤΑ,ΡΕΚΟΡ ΧΡΟΝΙΑΣ 29 ΓΚΟΛ. Δ.Ασημακόπουλος-3 φορές 1ος,Κουτσογιαννόπουλος-1 φορά 1ος, 4 φορές 2ος, Χ.Ψημμένος- 3 φορές 1ος,4 φορές 2ος. Στη δεύτερη  θέση βρέθηκε ο τερματοφύλακας (απίστευτο και όμως αληθινό) Αλέκος  Παπαδόπουλος από τη Γαστούνη, που πέτυχε τρία (3) τέρματα με ισάριθμα κτυπήματα πέναλτι. Την ίδια όμως θέση μοιράζεται με τον Σωτ. Κανελλόπουλο που και αυτός πέτυχε τα ίδια τέρματα.

1976-77 Β εθνική 38 αγώνες-Αρης Κουτσογιαννόπουλος 13 γκολ

Παρότι δεν μπόρεσε να σταδιοδρομήσει στο πρωτάθλημα της Β εθνικής, εν τούτοις η ομάδα μας πέτυχε τριάντα τρία (33) τέρματα σε τριάντα οκτώ αγώνες (38). Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο μεταγραφής από το Λάππα Αρης Κουτσογιαννόπουλος που πέτυχε δέκα τρία (13) τέρματα. Πολύ πίσω στη δεύτερη θέση ήταν ο αμυντικός Κώστας Κωνσταντόπουλος που σημείωσε πέντε (5) γκολ.

1977-78 Εθνική ερασιτεχνική 38 αγώνες-Χρήστος Ψημμένος 24 γκολ

Εύκολη κατηγορία η ερασιτεχνική και τα γκολ είναι εύκολη υπόθεση για τον ΜΙΣΤΕΡ ΓΚΟΛ. Από τώρα αρχίζει να ανατέλλει το άστρο του μεγαλύτερου γκολτζη όλων των εποχών ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΗΜΜΕΝΟΥ. Σε σύνολο τριάντα οκτώ (38) αγώνων η ομάδα μας πέτυχε εξήντα τέσσερα (64) τέρματα. Πρώτος σκόρερ ο Ψημμένος με είκοσι τέσσερα (24) και δεύτερος ο Αρης κουτσογιαννόπουλος με δέκα επτά (17).

1978-79 Εθνική ερασιτεχνική 38 αγώνες-Χρήστος Ψημμένος 29 γκολ

Ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ πέτυχε ο Χρ. Ψημμένος με είκοσι εννέα (29) τέρματα σε αυτή την περίοδο,αφού κανένας άλλος μέχρι τώρα δεν το έχει καταρρίψει σε πανελλήνια διοργάνωση. Το ρεκόρ αυτό το ξεπέρασε ο αείμνηστος Σάκης Μπουλούμπασης που την περίοδο 1988-89 πέτυχε τριάντα ένα (31) γκολ αλλά όσοι ασχολούνται με την στατιστική δεν αναγνωρίζουν αυτή την επιτυχία γιατί επιτεύχθηκε στο τοπικό της ΕΠΣ Ηλείας. Δεύτερος ήρθε ο μεσοεπιθετικός Αρης Κουτσογιαννόπουλος ο οποίος σημείωσε είκοσι ένα (21) τέρματα.

1979-80 Εθνική ερασιτεχνική 38 αγώνες-Χρήστος Ψημμένος 27 γκολ

Σε σύνολο τριάντα οκτώ (38) αγώνων οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν εξήντα έξι (66) τέρματα. Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Χρ. Ψημμένος με είκοσι επτά (27) τέρματα. Δεύτερος ο Χαρ. Ντανάσης με δέκα τρία (13)














Ο μεσοεπιθετικός Αρης
Κουτσογιαννόπουλος ο οποίος
σημείωσε είκοσι ένα (21) τέρματα
την περίοδο 1979-1980




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου