Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΡΟΣ 22


Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μέρος από μια σειρά άρθρων αφιερωμένων στο παλαιό Πυργιώτικο ποδόσφαιρο συμπεριλαμβανομένων των ομάδων που δημιούργησαν τον ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ καθώς και την ίδια ομάδα του Πανηλειακού. Δημοσιεύθηκαν το έτος 1994 από την εφημερίδα του Πύργου ΠΡΩΙΝΗ. Τα κείμενα είναι γραμμένα από τον Σπύρο Δασκόπουλο.


Στα πρώτα του βήματα ο Ηρακλής έπαιξε με τον Παναθηναϊκό στον Πύργο και ηττήθηκε. Παρά ταύτα δεν έχασε το ηθικό του αφού όλα τα αποτελέσματα ήταν δυνατά την εποχή εκείνη. Συνέχισε με την υποστήριξη ορισμένων Πυργιωτών με επικεφαλής τον εργοστασιάρχη Διονύση Καραβασίλη να δίνει το παρόν στο γήπεδο του και στην συνέχεια να φέρνει εντυπωσιακά αποτελέσματα με τις ομάδες Πατρών-Καλαμάτας. Ήταν τόσος ο φανατισμός για την ομάδα ώστε όταν εκλήθη στην Πάτρα να παίξει με την Παναχαϊκή, την ομάδα συνόδεψαν περίπου 1.000 ζόρικοι Πυργιώτες. Το πιστολίδι μέσα στο γήπεδο πήγε σύννεφο, η αστυνομία προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη αλλά γινόταν τέτοιος χαμός ώστε σε κάποια στιγμή ο επικεφαλής αστυνομικός είπε ...αφήστε τους να φύγουν, ο αγώνας σημειωτέων διακόπηκε όταν ο Ηρακλής έχανε με 4-2.


ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1930, από τον Ηρακλή διακρίνονται οι : Διονύσης Καραβασίλης (πρόεδρος) με τα πολιτικά, Βασίλης Ζεύκας, Μιχάλης Ζεύκας, Κώστας Λιατσής, Λέανδρος Αρμακόλας, Γούτος (τερματοφύλακας), Γιώργος Πετρόπουλος επίσης τερματοφύλακας, Γιάννης Λουμιώτης και άλλοι.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΡΓΟΥ 1947,την περίοδο που ο Ηρακλής άρχισε να αισθάνεται την ανάσα του πολύ κοντά σαν δεύτερος διεκδικητής και επίδοξος πρωταθλητής στην συνέχεια, διακρίνουμε πρώτο τον Σταμίρη, τον Κώστα Κωνσταντόπουλο, τον προπονητή και παίκτη κύριο Βλάχο από την Αθήνα, τον υποφαινόμενο Σπύρο Δασκόπουλο, τον αεικίνητο ντριμπλέρ Βάσο Λογοθέτη που χάθηκε από την ζωή νωρίς, τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, τον Κυριάκο Δημητρακόπουλο, τον τερματοφύλακα Παπαδιά, τον Λιλή Μουστάκη και τελευταίο τον Γιάννη Μπαντούνα που έφυγε και αυτός νωρίς από την ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου