Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΡΟΣ 21


Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μέρος από μια σειρά άρθρων αφιερωμένων στο παλαιό Πυργιώτικο ποδόσφαιρο συμπεριλαμβανομένων των ομάδων που δημιούργησαν τον ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ καθώς και την ίδια ομάδα του Πανηλειακού. Δημοσιεύθηκαν το έτος 1994 στην εφημερίδα του Πύργου ΠΡΩΙΝΗ. Τα κείμενα είναι γραμμένα από τον Σπύρο Δασκόπουλο.


Από τις αναμνηστικές φωτογραφίες της τότε ποδοσφαιρικής εποχής : στην πρώτη φωτογραφία από το 1947 φιγουράρουν οι Θοδωρής Κυριακόπουλος ή λιόρδας, ο Γιώργος Μπαρογιάννης ο αρχηγός του Εθνικού που τα ίχνη του έχουν χαθεί από τον Πύργο, ο Γιάννης Τσουκαλάς ή Τσουρίτας, ο Γιάννης Αδαμόπουλος χασάπης στο επάγγελμα που δεν υπάρχει πια, ο φίλος μου ο Πάνος Αργυρόπουλος που παρεπιδημεί στο κτήμα του στο Κατσικάρι, ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ή μπόμπιρας όπως τον λέγαμε, ο Νικολόπουλος που λείπει χρόνια από τον Πύργο μόλις 16 ετών τότε, ο Δαμάσκος που έχουν χαθεί τα ίχνη του απ'τον Πύργο, ο υποφαινόμενος Σπύρος Δασκόπουλος, στην συνέχεια ο Πατατίας ιχθυοπώλης στο επάγγελμα που λείπει και αυτός κάπου στην Αθήνα και ο Λιλής Μουστάκης, ο αειθαλής Λιλής το γερο παλικάρι μπακ του Εθνικού Πύργου τότε που έστελνε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με τα τρομερά του φάουλ.


Στην δεύτερη φωτογραφία μια ομάδα Α και Β του Ηρακλή Πύργου που εκείνη την ημέρα, μια Κυριακή του Ιουλίου του 1947 νίκησε 3-1 τον Αργοναύτη Κατακόλου στην έδρα του Κατακόλου. Διακρίνουμε τον Κώστα Ζαφειρόπουλο, τον Ζαχαρία Μπουλουμάτση που δεν υπάρχει πια, τον Μιχάλη Ασημακόπουλο, τον Χρήστο Τερζόπουλο που και αυτοί έχουν αποβιώσει, τον ξάδερφο μου παράγοντα και φανατικό οπαδό του Ηρακλή τον Γιάννη, τον Νάσο Μπερέτσο, τον Νώντα Μιχαλόπουλο, τον συγχωρεμένο τον Νίκο τον υπάλληλο της ΔΕΗ, που έχει και αυτός αποβιώσει και διετέλεσε επί σειρά ετών φροντιστής του Ηρακλή Πύργου. Κάτω ο Γιώργος Μήλεσης ή Κουράντης, ο Γιώργος Κούτσης, ο Στασινόπουλος της ΣΠΑΠ τότε και ο Θανάσης Κατσιρόπουλος ένθερμος οπαδός και μετέπειτα παράγοντας της ΠΑΕ Πύργου και μετέπειτα του σημερινού ΑΟ Πύργου (το κείμενο είναι γραμμένο το 1994, ο ΑΟ Πύργου δεν υπάρχει πλέον).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου