Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ ΜΕΡΟΣ 9


Το κείμενο που ακολουθεί είναι μέρος από μια σειρά αφιερωμάτων στον Πανηλειακό και είχε δημοσιευθεί το 1980 από την εφημερίδα ΑΥΓΗ.

Συναντήσαμε αντιστοίχως τους προπονητές της Πυργιώτικης ομάδας τον κ. Θ.Θεοχαρόπουλο και τον κ. Δ.Δημητριάδη(σήμερα βέβαια άλλος τεχνικός ηγείται του Πανηλειακού)

Θεόδωρος Θεοχαρόπουλος : Ο κ. Θ.Θεοχαρόπουλος έχει μακράν θητεία στο Πυργιώτικο ποδόσφαιρο, ένας δυναμικός και μαχητικότατος αθλητής. Αποκόμισε τρία κατάγματα (στο πρόσωπο, στο γόνατο και στο πέλμα) και άπειρες διασείσεις. Της παλιάς κρατιαιάς φρουράς της δοξασμένης εκείνης εποχής που έγινε θρύλος για το ποδόσφαιρο του τόπου μας. Παίκτης μεγάλης αντοχής με φοβερό σουτ, οι φίλαθλοι θα θυμούνται πάντοτε τα τρομερά φάουλ του Θεοχαρόπουλου που τα περισσότερα μετατρέπονταν σε γκολ. Μετά την πολύχρονη θητεία του στο ποδόσφαιρο ανέλαβε για ενάμιση χρόνο την τεχνική ηγεσία του Πανηλειακού, τώρα είναι προπονητής του ΑΟ Ολύμπια.Είναι γεγονός ότι μέσα στον Πύργο με τον Θεοχαρόπουλο τεχνικό ο Πανηλειακός δεν ηττήθηκε, ο ίδιος μας δηλώνει.
-Επαιξα 20 χρόνια μπάλα από τους πρώτους παίκτες.Το 1970 σταμάτησα το ποδόσφαιρο στην συνέχεια πήγα στη σχολή προπονητών στον Αγιο Κοσμά.
-Καλύτερος Πανηλειακός στα χέρια μου ήταν πέρυσι με την Κέρκυρα 2-0 αλλά και το 1975-76 τον ανέδειξα πρωταθλητή ΕΠΣΗ-Ζ που αμέσως ξαναμπήκε στην Β εθνική.
-Στο Πυργιώτικο ποδόσφαιρο προσέφερα πολλά ενώ απεναντίας πήρα πίκρες. Εύχομαι στην ομάδα να μείνει ενωμένη και αγαπημένη, εύχομαι να πάρει τη θέση που της αξίζει γιατί είναι ντροπή ένας ολόκληρος νομός να μην έχει ομάδα στην Β εθνική.
-Κάνω μια έκκληση προς τους αγνούς και πραγματικούς φιλάθλους του Πανηλειακού να διαφυλάξουν τους σημερινούς ποδοσφαιριστές σαν κόρη οφθαλμού και όταν τους δοθεί η ευκαιρία να βγάλουν διοίκηση προκειμένου ο σύλλογος να φτάσει εκεί που του αξίζει και του ανήκει. Εγώ θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια της ομάδας.


 Πανηλειακός-Μέτζελερ Μονάχου(Γερμανία) 09/04/1961 διακρίνονται οι Θεοχαρόπουλος, Σταματόπουλος και Σοφός.


Ο κ. Θεοχαρόπουλος έδωσε τις πιο κάτω απαντήσεις στα ερωτήματα που του υποβάλαμε:
Τι έφταιξε και άλλαξε ο τεχνικός στον Πανηλειακό εσείς οι παίκτες ή το συμβούλιο;
-Αρνήθηκα να υπακούσω στην διοίκηση στο να μην χρησιμοποιήσω δηλαδή τον Κωνσταντόπουλο τη στιγμή που επισήμως ο παίκτης είχε τιμωρηθεί από το Δ.Σ. Αυτό και μόνο το θεώρησα σαν παρέμβαση έπειτα φτάσαμε στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας.
Τι πετύχατε στην ομάδα όσο καιρό βρεθήκατε στον πάγκο, που νομίζετε ότι δεν πετύχατε;
-Βασικά η επιδίωξή μου ήταν ο Πανηλειακός να αποτελείται από ντόπιους ποδοσφαιριστές που να πονάνε για την ομάδα και να αγωνίζονται πρωταρχικά για την φανέλα. Πέτυχα απόλυτα (για το φυτώριο) παρόλο που βρέθηκαν καλοθελητές που έφεραν αντιρρήσεις. Δεν πέτυχα όμως στο ότι δεν μπόρεσα να συναντήσω μια διοίκηση που να πιστεύει απόλυτα στα ιδανικά που πίστεψα εγώ, να μην έχουν νοοτροπία παραγοντισμού. Αυτήν την νοοτροπία την θεωρώ μεγάλη πληγή για το Ηλειακό ποδόσφαιρο,
Τι έλειψε από τον Πανηλειακό και δεν πήγε καλά;
-Οσο διάστημα υπήρξα τεχνικός η ομάδα στεκόταν άνετα(4η θέση) με 2-3 βαθμούς διαφορά από τους πρώτους. Βασικά έλειπε από την ομάδα η πείρα που συν το χρόνο θα την αποκτούσε, η συνεργασία μου με τους παίκτες και το συνεργάτη μου Α.Μπουκούγια ήταν άριστη.

Δημήτρης Δημητριάδης : Με τον προπονητή κ. Δ.Δημητριάδη είχαμε μια ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική συνομιλία, ένθερμος φίλος του Πύργου έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του και παλαιότερα στην ομάδα μας. Για τους φιλάθλους του Πύργου διατηρεί πολύ καλή ιδέα αφού όπως ο ίδιος δήλωσε μετά τους φιλάθλους του Ολυμπιακού θεωρώ τους φιλάθλους του Πύργου τους καλύτερους.
Μετά από χρόνια βρίσκεστε πάλι στον πάγκο του Πανηλειακού,τότε ήταν η τελευταία φορά της ομάδας στη Β εθνική,οι σημερινοί παίκτες υστερούν από τους παίκτες του 1974;
-Μόνο από άποψη πείρας, τους λείπουν αγώνες λόγο ηλικίας που θα καλύψουν και ξεπεράσουν ,είναι ταλέντα πρώτης γραμμής.


Ο Πανηλειακός στις 17/05/1970 στα μπαράζ για τη Β εθνική κόντρα στον Παναργειακό σε έναν επεισοδιακό από όλες τις πλευρές αγώνα, διακρίνονται οι : Ν.Γιαννακόπουλος, Μαρίνος, Δουβίκας, Μπατιστάτος, Χατζηιωαννίδης, Θεοχαρόπουλος καθιστοί: Κ.Χρονόπουλος, Κανελλόπουλος, Προβατάς, Σιδηροκαστρίτης και Αντύπας.

Τι χρειάζεται ο Πανηλειακός για να ξαναμπεί στην Β εθνική και να παραμείνει;
-Με 3 έμπειρους ποδοσφαιριστές θα γίνουν καλά πράγματα, πάντως η ομάδα του Πανηλειακού είναι για 10 χρόνια έχει παιδιά 16-18 χρονών.
Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι του Πανηλειακού,του χρόνου θα χτυπήσει τον τίτλο;
-Είναι να γίνει μια ομάδα σε βάθος με υγιείς βάσεις και σιδηρά πειθαρχεία, με την ενίσχυση δε 2-3 καλών παικτών όπως σας είπα πριν η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει.
Το βάρος σας πέφτει στην φυσική κατάσταση των παικτών ή την τεχνική κατάρτιση;
-Πρώτα στην φυσική και μετά στην τεχνική κατάρτιση (θεωρία-πράξη-τεχνική)και όπως είπαμε σιδηρά πειθαρχεία ομαδικό ποδόσφαιρο και όχι ατομικό,παλιά ήταν τεχνίτες αλλά όχι γρήγοροι.
Ποιον παίκτη θεωρείτε ατού;
-Δεν στηρίζομαι σε ατού γιατί εξουδετερώνονται εύκολα, η ομαδικότητα φυσικά είναι το βασικό.
Ποια ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Πανηλειακού;
-Την καλύτερη εμφάνιση ο Πανηλειακός την έκανε Αχαγιά ήρθαμε 1-1 με άδικη διαιτησία.
Πως βλέπετε το επαγγελματικό;
-Εχει διαφοροποιηθεί η εποχή και το ποδόσφαιρο, τώρα όλοι παίζουν για τα χρήματα όχι όπως παλιά για την φανέλα. Στην ανάπτυξη αυτής της νοοτροπίας φταίει βασικά το καθεστώς της πριμοδοτήσεως κ.α.
Υπάρχει γενικά μια νοοτροπία στο ποδόσφαιρο να παρεμβαίνουν στο έργο του προπονητή,σας υποδεικνύουν οι εργοδότες σας αλλαγές στην εντεκάδα; Αν συμβεί κάτι τέτοιο πως θα το αντιμετωπίσετε;
-15 χρόνια εργάζομαι προπονητής. Κανένας δεν τόλμησε να μου κάνει υπόδειξη, αυτομάτως φεύγω αν γίνει κάτι τέτοιο.
Και μια τελευταία ερώτηση κύριε Δημητριάδη πόσο σκοπεύετε να μείνετε τεχνικός της ομάδας στον Πύργο;
-Θέλω να μείνω γιατί πραγματικά αγαπάω τον Πύργο,ίσως με απασχολήσουν οικογενειακά θέματα, θα ήθελα ο νέος τεχνικός να τελειώσει το έργο άρχισα,ο Πύργος πρέπει να ανέβει στην θέση που του αξίζει,θέλω να ξανά ρθω στον Πύργο και μακάρι να τελειώσω στην πόλη σας την καριέρα μου.
Ο κύριος Δημητριάδης έχει φύγει πλέον από τον Πύργο υπάρχει όμως ο αντίλαλος της επιθυμίας του να γίνει ο Πανηλειακός μια μεγάλη ομάδα και εμείς με την σειρά μας ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες του και να γίνει ότι καλύτερο πρέπει να γίνει.

Εγκαίνια νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς διακρίνεται ο πρόεδρος Γεώργιος Λύσσαρης ο ταμίας Καραπαναγιώτης και ο έφορος Κούτσης καθώς οι παίκτες του Πανηλειακού Γ.Δουβίκας, Γιαννόπουλος, Β.Χατχηφώτης, Αχ. Δαββέτας και Λαμπρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου