Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ ΜΕΡΟΣ 10


Το κείμενο που ακολουθεί είναι μέρος από μια σειρά αφιερωμάτων στον Πανηλειακό  και είχε δημοσιευθεί το 1980 από την εφημερίδα ΑΥΓΗ.

Χρήστος Ψημμένος : Ο Χρήστος Ψημμένος είναι από τους καλούς παίκτες της νεότερης γενιάς του Πανηλειακού, αρχηγός και γκολτζής της ομάδας έχει γίνει αγαπητός στους φιλάθλους για το γρήγορο και έξυπνο παίξιμο του. Πρωτόπαιξε σε ηλικία 14 χρονών εναντίων του Κερκυραϊκού. Εχει δε σημειώσει πάνω από 300 τέρματα (σε όλα γενικά τα παιχνίδια). Τη χρονιά 1978-79 ο Χ. Ψημμένος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ ερασιτεχνικού πρωταθλήματος με 33 γκολ. Την ίδια εκείνη περίοδο βραβεύτηκε από την ΕΠΣΗ-Ζ με κύπελλο ήθους που του απένειμε ο δήμαρχος Πύργου Μιχάλης Ξυστρής. Τον κανονιέρη του Πύργου είχαν ζητήσει κατά καιρούς Καλαμάτα, Παναχαϊκή, Απόλλων Αθηνών και Παναιγιάλειος. Συναντήσαμε τον κ. Ψημμένο και του θέσαμε μερικές ερωτήσεις στις οποίες μας απάντησε:

Πόσα χρόνια παίζεις μπάλα και από πια ομάδα ξεκίνησες;
-Παίζω 16 χρόνια και ξεκίνησα από τον Πανηλειακό. Το 1974-76 έπαιξα στην Καλαμάτα.
Ο Πανηλειακός φτιάχνει μια ομάδα αξιώσεων,αν σε ζητήσουν άλλες ομάδες θα θελήσεις να μεταγραφείς;
-Θα αφήσω την μπάλα όταν δω ότι δεν πάει πια. Θα τελειώσω με τον Πανηλειακό. Πιστεύω ότι θα παίξω καλά άλλα 3 χρόνια.
Υπάρχει διαφορά μεταξύ προπονητών Δημητριάδη και Θεοχαρόπουλου;
-Ο προπονητής κύριος Δημητριάδης ρίχνει περισσότερο βάρος στην προπόνηση για την φυσική κατάσταση, θεωρείται επιτυχημένος και έχει βοηθήσει την ομάδα. Εχει αξιοποιήσει το υλικό, για την ομάδα χρειάζονται 3-4 παίκτες.


Ο Πανηλειακός την περίοδο 1972-73(Β εθνική)διακρίνονται οι : Φεστέρης, Παπαθεοφάνου, Προβατάς, Μπέσης, Λιαρός, Δουβίκας. καθιστοί : Χαμουρίδης, Σπανοσωτηρόπουλος, Ράπτης, Ζαρνταμόπουλος και Κλάδης.


Τι γνώμη έχεις για τη Β εθνική;
- Χρειάζεται η Ηλεία να έχει ομάδα στην Β εθνική.Οπωσδήποτε τα φόντα έχει και ο Αστέρας Αμαλιάδας. Η ανανέωση πάντως είναι ένα δείγμα που θα ωφελήσει την ομάδα και θα πρωταγωνιστήσει αργότερα,δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες για γρήγορο πρωταθλητισμό. Οταν η ομάδα (μετά την ανανέωση) δέσει καλά τότε δεν θα πέσουμε ποτέ. Αλλά η ΕΠΟ υποβίβασε 10 ομάδες και έκτοτε το ποδόσφαιρο μαράζωσε. Ηταν μετά και η διαιτησία που κυνηγούσε τον Πύργο.
Την τιμωρία Κουβελιώτη, Κωνσταντόπουλου, Γιαννακόπουλου για αδιαφορία στο παιχνίδι πως την βρήκες;
-Κατά την προσωπική μου γνώμη ο Κωνσταντόπουλος ήταν αξιόλογος. Η διαφορά μπορεί να λυθεί και ο παίκτης να βοηθήσει την ομάδα.Το συμβούλιο μπορεί να δώσει λύση.Σκέψη-παράπονο είναι που απέρχονται οι ποδοσφαιριστές και το συμβούλιο καλό είναι να δίνει έναν αγώνα για αυτούς ηθικής και οικονομικής ενίσχυσης όπως γίνεται αλλού. Δε θυμήθηκα τόσα χρόνια που παίζω μπάλα να γίνει μια τιμητική διάκριση σε αυτούς που τόσα προσέφεραν στο Πυργιώτικο ποδόσφαιρο.
Ποίο είναι το καλύτερο σου ματς και που έβαλες τα περισσότερα τέρματα;
-Το 1971-72(Β εθνική) με την Κόρινθο που νικήσαμε 1-0(το τέρμα δικό μου). Οσον αφορά τώρα το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, το 1971-72 νικήσαμε το Σκουροχώρι (κύπελλο Ελλάδας) με σκορ 11-1 σε εκείνο τον αγώνα σημείωσα 6 τέρματα επίσης στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με τον Ευρώτα (7-2) σημείωσα 5 τέρματα.
Η συνομιλία μας με τον κ. Ψημμένο τελείωσε ο κανονιέρης του Πυργιώτικου ποδοσφαίρου μας δήλωσε ακόμα:
-Οι φίλαθλοι μου έχουν φερθεί άψογα για να ξανάρθουν όμως στο γήπεδο πιστεύω ότι χρειάζονται νίκες. Σαν καλύτερο ποδοσφαιρικό παράγοντα βλέπω τον άξιο κ. Μ.Ντοά. Εύχομαι να βρεθούν άνθρωποι να βοηθήσουν και να τον ακολουθήσουν. Για την διοίκηση έχω την εξής γνώμη πιστεύω πως έχει σταθεί στους παίκτες, γενικά η διοίκηση οφείλει να είναι πιο κοντά σε κάθε πρόβλημα μας, να διέπεται από την αρχή της ισότητας με τους παίκτες και να μην καταλαμβάνεται ποτέ από το φαινόμενο της προσωπολατρίας.Τέλος δεν πρέπει να επεμβαίνουν στο έργο του προπονητή.



11/02/1980 Ο αρχηγός του Πανηλειακού Χρήστος Ψημμένος ανταλλάζει χειραψία με τον αρχηγό της Arges Pitesti F.C (Ρουμανία) Ντομπρίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου