Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 05/07/1981



Στις 05/07/1981 ημέρα Κυριακή (5.30 μ.μ) ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας στο γήπεδο του Ταύρου για τον τελικό του Πανελλήνιου κυπέλλου ερασιτεχνών, καθώς αγωνιζόταν στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία ( η οποία ήταν η τότε Γ εθνική ).


 Ο Πανηλειακός αν και καλύτερος ηττήθηκε με σκορ 1-0, το τέρμα της Αναγέννησης σημείωσε ο Σάκης Τσιώλης ( μετέπειτα παίκτης και προπονητής του Πανηλειακού) στο 55ο λεπτό. Ο Πανηλειακός είχε χάσει σωρεία ευκαιριών όπως στο 9ο λεπτό σε σουτ του Ντάναση, στο 14 σε σουτ του ίδιου παίκτη, στο 13 σε κεφαλιά του Θανάση Μουγγού, στο 35 σε κεφαλιά του Νικολόπουλου προ κενής εστίας, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 89ο λεπτό σε δοκάρι του Τεκερλέκη. Η ομάδα του Πανηλειακού είχε παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο ως εξής :

 Σκαρτσιάρης, Νικολόπουλος, Ζαφειράκης, Δημόπουλος, Τεκερλέκης, Κουβελιώτης, Κουτσογιαννόπουλος, Παλαμάρας, Γιαννακόπουλος,( 60' Καβουρίνος), Ντάνασης, (80' Βαγγόπουλος) και Μουγγός.


Η ομάδα του Πανηλειακού είχε φτάσει στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών ακολουθώντας την την εξής πορεία :


- 21/09/1980 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΠΕΤΙΟΥ 5-0- Στον πρώτο του αγώνα για το κύπελλο ερασιτεχνών ο Πανηλειακός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ολυμπιακού Λαμπετίου κερδίζοντας τον με σκορ 5-0 στο εθνικό στάδιο Πύργου. Τα τέρματα των ερυθρόλευκων σημείωσαν οι : Θανάσης Μουγγός από τρία και οι Γιάννης Παλαμάρας και Νίκος Γκρίλλας.

-22/10/1980 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ 6-0- Στο δεύτερο αγώνα του για το κύπελλο ερασιτεχνών, ο Πανηλειακός σε ρυθμό ''ρελαντί'' επικράτησε με έξι τέρματα επί της ομάδας του Επιταλίου στο εθνικό στάδιο Πύργου. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μάλιστα ακόμα μεγαλύτερο αν οι κυνηγοί του Πανηλειακού ήταν πιο εύστοχοι. Ο Πανηλειακός πέρα από τα έξι τέρματα είχε και τέσσερα δοκάρια στον αγώνα, ενώ τα γκολ του σημείωσαν οι : Κωνσταντόπουλος (2), Κορωναίος, Ντάνασης, Μουγγός και Βαγγόπουλος.

-19/11/1980 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ 2-1- Ο τρίτος αγώνας δεν αποδείχτηκε εξίσου εύκολος για τον Πανηλειακό αφού δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της σκληροτράχηλης Θύελλας. Αν και προηγήθηκε στο 25ο λεπτό με πέναλτι του Θανάση Μουγγού, η μαχητική Θύελλα Πύργου ισοφάρισε μόλις 9 λεπτά αργότερα με σουτ βολίδα του Προκόπη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανηλειακός έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Μουγγό, Κουτσογιαννόπουλο. Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και η Θύελλα έχασε ευκαιρίες για κάποιο τέρμα. Στο 102' ο Μαραγκόπουλος της Θύελλας είχε μεγάλη ευκαιρία σε σουτ που απέκρουσε ο Λέντερης του Πανηλειακού, ενώ και στο 103' ο τερματοφύλακας του Πανηλειακού είπε όχι σε σουτ του Προκόπη. Η Θύελλα μάλιστα είχε και δοκάρι στο 118'.

-10/12/1980 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΕΣΠΕΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2-0- Μάταια περίμεναν οι παίκτες του Πανηλειακού στον αγωνιστικό χώρο την ομάδα της Ζακύνθου αφού αυτή δεν εμφανίσθηκε ποτέ στο γήπεδο. Έτσι ο Πανηλειακός πήρε την νίκη στα χαρτιά με 2-0 άνευ αγώνος και την πρόκριση για την επόμενη φάση.

-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 2-0- Ο Πανηλειακός στέφθηκε κυπελλούχος Ηλειάς Ζακύνθου, χωρίς να αγωνισθεί κόντρα στην ομάδα του Αστέρα ( η ομάδα του Αστέρα είχε αποκλείσει με σκορ 3-0 την ομάδα του Ηλειακού Λεχαινών στον ημιτελικό) καθώς αυτή είχε αποχωρήσει από το κύπελλο διαμαρτυρώμενη προς την ΕΠΣ Ηλείας η οποία είχε ορίσει ως έδρα διεξαγωγής του τελικού το εθνικό στάδιο Πύργου. Η ανακοίνωση του σωματείου της Αμαλιάδας ήταν η ακόλουθη :  Ανακοινώνουμεν προς του φιλάθλους του αθλητικού ομίλου ''ΑΣΤΕΡΑΣ'' ότι ο σύλλογός μας κάνοντας χρήση του δικαιώματος όπως ορίζουν οι κανονισμοί παραιτείται των υπολοίπων αγώνων του κυπέλλου Ελλάδος διότι η ΕΠΣ Ηλείας, η οποία και είναι η διοργανώτρια στην προκριματική φάση του κυπέλλου αυτού, όρισε ως γήπεδον τελέσεως του αγώνος την έδρα της αντιπάλου ομάδος κατά παράβαση των κανονισμών. Λυπούμεθα μόνο για το φίλο σωματείο, τον Πανηλειακό και του ευχόμαστε καλή πορεία στην συνέχεια του κυπέλλου. Έκ του διοικητικού συμβουλίου του ΑΟ Αστέρας Αμαλιάδας.

-13/05/1981 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-2 (2-4 πέναλτι)- Δυνατός ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ αν και όχι πλήρης πήρε τελικά την πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στον Μεσσηνιακό στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα ( ημέρα Τετάρτη ). Ο Πανηλειακός προηγήθηκε δύο φορές στην διάρκεια του κανονικού αγώνα για να ισοφαρισθεί ισάριθμες. Τα τέρματα του Πανηλειακού πέτυχε ο συνήθης ύποπτος εκείνης της εποχής Θανάσης Μουγγός στο 30ο και 86ο λεπτό ενώ η ομάδα της Καλαμάτας ισοφάρισε για δεύτερη φορά στο 89ο λεπτό. Η παράταση δεν άλλαξε κάτι στο σκορ και η διαδικασία των πέναλτι ήταν η εξής :
Μουγγός 1-0
παίκτης Μεσσηνιακού 1-1
Παλαμάρας 2-1
παίκτης Μεσσηνιακού 2-2
Γιαννακόπουλος άουτ
παίκτης Μεσσηνιακού άουτ
Κουβελιώτης 3-2
παίκτης Μεσσηνιακού απέκρουσε ο Παπαδόπουλος
Κωσταριάς 4-2

-31/05/1981 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1-0- Στον αγώνα του Πανηλειακού κόντρα στον Όλυμπο Κέρκυρας στο εθνικό στάδιο Πύργου, ένα γκολ του Λάμπη Ντάναση στο 67ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Γιάννη Παλαμάρα ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του Πύργου. Πάντως οι ερυθρόλευκοι είχαν και άλλες αρκετές ευκαιρίες για την σημείωση κάποιου άλλου τέρματος σε αρκετές περιπτώσεις σε φάσεις των Μουγγό και Βαγγόπουλο.

-31/05/1981 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΧΑΝΙΑ 2-0- Ο αγώνας με τα Χανιά ήταν ο τρίτος αγώνας τον οποίο πήρε ο Πανηλειακός στα χαρτιά αφού η ομάδα της Κρήτης λόγο έλλειψης ενδιαφέροντος για τον θεσμό του κυπέλλου δεν εμφανίσθηκε ποτέ στο γήπεδο αποφεύγοντας έτσι ένα πολυέξοδο και μακρινό ταξίδι.

-28/06/1981 ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-3- Στις 28 Ιουνίου του 1981 ο Πανηλειακός βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα του Παγκορινθιακού στο γήπεδο του Αιγίου για τον ημιτελικό του Πανελλήνιου κυπέλλου ερασιτεχνών. Η ομάδα της Κορίνθου είχε αποκλείσει διαδοχικά τις ομάδες των : Μπουμπουλίνα Σπετσών, Ολυμπιακό Χαλκίδας και Αστέρα Ναυπάκτου.
 Στο 28ο λεπτό της συνάντησης ο Γιάννης Παλαμάρας βρίσκει δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ ξεσηκώνοντας τους 1000 φιλάθλους και οπαδούς που είχαν ακολουθήσει την ομάδα, ο διαιτητής Λουίζος όμως ακύρωσε αναίτια το γκολ. Στο 41ο λεπτό η ομάδα της Κορίνθου θα ανοίξει το σκορ με τέρμα του Μαρκέλλου. Στο 49' ο Μπαχτούλας θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι του Κλαυδιανού. Από το σημείο αυτό και μετά επήλθε αγωνιστική μεταστροφή του Πανηλειακού με αποκορύφωμα την ισοφάριση στο 55ο λεπτό με πέναλτι που εκτέλεσε ο Θανάσης Μουγγός. Μόλις έξι λεπτά αργότερα στο 61ο λεπτό ο Γιάννης Παλαμάρας θα βάλει τον Πανηλειακό μπροστά στο σκορ με σουτ ''κεραυνό'' από πλάγια θέση. Στο 65' το ματς θα έρθει στα ίσα με τέρμα του Γκότση, ενώ τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για τον Πανηλειακό ένα λεπτό αργότερα με την αποβολή του Κλαυδιανού για εξύβριση. Την θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει αναγκαστικά ο Γιάννης Παλαμάρας. Η αποβολή του τερματοφύλακα θα λειτουργήσει αντίστροφα για του παίκτες του Πανηλειακού οι οποίοι θα πιέζουν για την επίτευξη κάποιου τέρματος. Στο 83ο λεπτό ο διαιτητής θα κλείσει τα μάτια του σε καθαρή ανατροπή του Αντώνη Κουβελιώτη και θα αρνηθεί το πέναλτι για τον Πανηλειακό. Στην παράταση ο Πανηλειακός αν και με αριθμητικό μειονέκτημα ήταν ανώτερος, στο 107' μάλιστα ο διαιτητής αρνήθηκε και άλλο πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννακόπουλου αυτή τη φορά. Το τέρμα της νίκης πρόκρισης θα ερχόταν στο 112' όταν η μπάλα μετά από σουτ ''κεραυνό'' του Κουβελιώτη από πολύ πλάγια θέση θα καρφωνόταν στα δίχτυα. 






 ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ

(21/09/1980) ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΠΕΤΙΟΥ 5-0 ( Μουγγός 3, Παλαμάρας, Γκρίλλας)
(22/10/1980) ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ 6-0 ( Κωνσταντόπουλος 2, Κορωναίος, Ντάνασης, Μουγγός, Βαγγόπουλος)
(19/11/1980) ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ 2-1 ( στην παράταση ) 
(10/12/1980) ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΕΣΠΕΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2-0 ( άνευ αγώνα)

ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ
 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 2-0 ( άνευ αγώνα )

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

(13/05/1981) ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-2 (2-4 στα πέναλτι) ( Μουγγός 30', 86')
(31/05/1981) ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1-0 (Ντάνασης 67')
(07/06/1981) ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΧΑΝΙΑ 2-0 (άνευ αγώνα)
(28/06/1981) ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-3 (Μουγγός 55', Παλαμάρας 61', Κουβελιώτης 112')

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(05/07/1981) ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου