Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 17/05/1970

Η Ομάδα του Πανηλειακού εισέρχεται στο γήπεδο διακρίνονται οι: Θεοχαρόπουλος, Χατζηιωαννίδης, Κ.Χρονόπουλος, Ν.Γιαννακόπουλος, Μπατιστάτος, Δουβίκας, Μαρίνος, Κανελλόπουλος, Προβατάς, Σιδηροκαστρίτης και Αντύπας 

Τρεις νεαροί φίλαθλοι του Πανηλειακού φωτογραφίζονται στον σταθμό πριν την αναχώρηση τους για Αργός.


Ενας από τους ιστορικούς αγώνες που έχει δώσει ο Πανηλειακός καθώς αποτελεί την μεγαλύτερη «εκστρατεία» όλων των εποχών (από άποψη αριθμών περίπου 6.000)των φιλάθλων του και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους παλαιούς οπαδούς του Πανηλειακού τόσο για την μαζικότητα της.εκδρομής όσο και για τον επικό πετροπόλεμο που ακολούθησε.

Το κείμενο που ακολουθεί είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και είναι του γνωστού αθλητικογράφου του Πανηλειακού Τώνη Ροζή.

Σαν σήμερα πριν 39 ολόκληρα χρόνια(το κείμενο είχε δημοσιευτεί στις 17/05/09) εγκαινιάστηκε  μια νέα μορφή εκστρατείας  και πραγματοποιήθηκε η  μεγαλύτερη συμπαράσταση όλων των εποχών των φιλάθλων του Πύργου προς την αγαπημένη τους ομάδα. Εκατοντάδες αυτοκίνητα και πούλμαν επιστρατεύθηκαν στο γενικό ξεσηκωμό για να μεταφέρουν τους χιλιάδες φιλάθλους στην καρδιά της Αργολίδας.

                                               20 Βαγόνια 2 Αμαξοστοιχίες

Το πιο εντυπωσιακό όμως το οποίο παραμένει ακόμα σημείο αναφοράς στην μνήμη όλων των Ελλήνων φιλάθλων ήταν οι δύο αμαξοστοιχίες με τα 20 βαγόνια, που εισήλθαν στο σιδηροδρομικό σταθμό δίνοντας έναν πρωτόγνωρο τόνο και ένα Πανηλειακό χρώμα στους έκπληκτους και έμβροντητους κατοίκους του Άργους.
Οι ιαχές και τα συνθήματα «έρχεται… η Κάλιαρι»(πρωταθλήτρια τότε της Ιταλίας) δονούσαν την ατμόσφαιρα από άκρη σε άκρη.Όλα προμήνυαν ότι θα οδηγούμεθα  σε μία φιέστα του ποδοσφαίρου αλλά δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Οι ντόπιοι φίλαθλοι,ο διαιτητής και οι αντίπαλοι παίκτες έκανα ότι περνούσε από το χέρι τους για να καταστρέψουν την γιορτή του ποδοσφαίρου.

                                         Στον αγωνιστικό τομέα έγιναν τα εξής:

Η τοπική ομάδα άνοιξε πρώτη το σκορ στο 22’ για να απαντήσει ο Πανηλειακός στο 50’ με τον Κώστα Αντύπα. Στις καθυστερήσεις του Α ημιχρόνου ο Παναργειακός διπλασίασε τα τέρματα του.Στο δεύτερο όμως ημίχρονο η ομάδα μας αδικήθηκε κατάφωρα από τον Αθηναίο διαιτητή Λεβάντα που ακύρωνε τα γκολ που πετύχαιναν οι παίκτες του Πύργου το ένα μετά το άλλο (56’ Θεοχαρόπουλος,67’ Αντύπας). Δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό ο διαιτητής αλλά απέβαλε τους Νίκο Γιαννόπουλο και Σωτήρη Κανελλόπουλο αδικαιολόγητα. Η συνέχεια της απαράδεκτης διαιτησίας ήταν η ανοχή που επέδειξε στο αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων παικτών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι Κώστας Χρονόπουλος και Σάκης Προβατάς που αποχώρησαν,ενώ η ομάδα αναγκάστηκε να συνεχίσει με 7 παίκτες.

                                                           Ο πετροπόλεμος

Σαν φυσική συνέπεια όλων αυτών ήταν το γήπεδο να γίνει αρένα και οι οπαδοί του Παναργειακού ασύδοτοι πλέον εκτόξευαν ότι αντικείμενα έβρισκαν εναντίον των Ηλείων φιλάθλων. Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα η «μάχη» συνεχίστηκε έξω από το γήπεδο και συγκεκριμένα στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου τα δύο «στρατόπεδα» είχαν αναρίθμητες πέτρες ως πολεμικά εφόδια. Σ’αυτό το πανδαιμόνιο και την κόλαση το αποτέλεσμα  ήρθε σε δεύτερη μοίρα αφού τουλάχιστον δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου